USA 23.5 – NOORD-WEST FLORIDA

Za. 12 aug. PERRY (NW-FLORIDA) km stand 707

Van Amerika-fietsreis nummer twee zit inmiddels de eerste week erop. Ons plan is om de USA van (oost)kust naar (west)kust te fietsen. Kust-naar-kust-Florida hebben Remco en ik (inmiddels officieus bejaard) nu al gedaan. Vorige week zaterdag gestart in Miami en gisteren heerlijk gezwommen in de Suwannee River, die een stukje verder in de oceaan (Golf van Mexico) uitkomt. Kristalhelder koel zwemwater, een super verfrissing tussen de bezwete fietskilometers door. Want transpirereren, dat doen we volop. Al lijken we inmiddels aardig aan de temperaturen te wennen, dat komt waarschijnlijk ook omdat de luchtvochtigheid hier in het noorden van Florida wat draaglijker is dan in het zuiden. We zitten hier 700km ten noorden van Miami.

Tijdens het zwemmen werden we opgemerkt door enthousiaste Amerikaanse pensionado’s die Remco aanzagen voor Daniel Craig.

Vocht uit het lijf, vocht erin. We overleven op vruchtvlees, water- en energiedranken. Watermeloen is de absolute dorstlesser! We schuiven met z’n twee zo een halve meloen naar binnen.

Gelukkig ligt de verkeersdrukte van zuidelijk Florida achter ons. We rijden aan de kant van grotere wegen (we volgen zo ongeveer wegummer US 98), maar soms ook op oude treintracés. Die duiken ineens verrassend op, maar zijn ook ineens zo weer weg. Handig om dat via Google Maps te bekijken en de kaartvorm op ‘fietsen’ te zetten. Dan verschijnen er allerlei trajecten die nergens anders op de kaart staan.

We zijn nu in Perry, een plaats schuin onder Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Die plaats zélf doen we niet aan, we willen er onderdoor de kust langs de Golf van Mexico volgen. Schijnt mooi te zijn. Ongetwijfeld veel mooier dan de kilometerslange kaarsrechte wegen van de laatste paar dagen. Gisteren 65km rechttoe-rechtaan… doortrappen maar. En dan duiken we vrijwel elk tankstation in, onze oase-met-airco, waar we tot kil aan toe kunnen afkoelen. Rondhangend en koude drank innemend bij de frisdrankautomaat als waren we dorstige kroegtijgers aan de bar van een bruin buurtcafé.

En de Amerikaanse medemens, die maakt ons weer vrolijk; zo heerlijk enthousiast en vriendelijk als die is. Verrassende blikken als we de vraag bantwoorden waar we gestart zijn (“Miami??? On that bike?? OMG!”). En nóg grotere ogen als we zeggen waar we naartoe willen…

We hebben inmiddels eentiende van onze geplande route gedaan en liggen daarmee keurig op schema. We gaan nu langzamerhand op weg naar New Orleans. Tot over een paar dagen! Bedankt voor jullie lieve reacties en felicitaties!

Dit bericht is geplaatst in USA23. Bookmark de permalink.

3 reacties op USA 23.5 – NOORD-WEST FLORIDA

 1. Anke schreef:

  Van harte met het behalen van de ‘bejaardenleeftijd’ Wel vreemd dat het niet zo voelt( of heeeeel soms) Ik bewonder jullie dat je in de genoemde warmte toch zoveel fietskilometers maakt

 2. Yvon Nijder schreef:

  Wat héérlijk Jo , om met James Bond in de Suwannee River te zwemmen !
  Have fun guys . x YV

 3. Yvonne Hogeling schreef:

  wat ’n avontuur! Ik doe het jullie niet na.
  Loopt Rem al naast zijn schoenen? Daniel Craig 🤣🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *