USA 23.4 – DWARS DOOR FLORIDA

Di. 9 aug BROOKSVILLE (FLORIDA) km stand 470.

De kop is eraf, we zijn vandaag precies een week geleden het vliegtuig ingestapt en hebben er nu vijf fietsdagen opzitten. Het rijdt vooralsnog prima. De kwaliteit van het wegdek is oké. Op de grotere wegen is er vaak een ‘bike lane’, een soort vluchtstrook waarin we kunnen fietsen. Stel je een zesbaansweg (highway) voor, vol verkeer, met twee gele stippen aan de kant van de weg. Dat zijn wij. Kunnen we van de grote weg af, belanden we plots in de serene rust van het platteland.

Het heeft er alle schijn van dat we de grote Florida-verkeersdrukte nu achter ons hebben. Gisteren was het een enorme drukte rond Lakeland, een grote gemeente tussen de metropolen Tampa en Orlando. Die drukte hebben we gehad, zonder ons een dag onveilig in het verkeer te hebben gevoeld. We rijden dagelijks rond de 90km. Overnachten doen we in motels, b&b (vandaag) en één keer in een super de luxe Holiday Inn hotel. Bij voorkeur met zwembad, dat wil wel aan het eind van de dag. Al heeft het zwemwater dezelfde temperatuur als de buitenlucht, waardoor het eerder aanvoelt als ons ligbad thuis.

Bij zonsopgang (rond 6.30u) is het al 26 graden en op het midden van de dag tikken we de 35 aan. Fietsen, zelf wind maken, en om het uur een tankstation, grocery of supermarkt binnen vluchten om daar even de verhitte lichamen af te laten koelen. De airco’s doen hun werk hier. Wat een energie vreten die apparaten trouwens. Elke gebouw heeft er wel een paar of een hele batterij, anders is het hier ook niet uit te houden, ook door de luchtvochtigheid van 90%. Maar opmerkelijk hoe weinig die energie hier gratis opgewekt wordt; we zien nauwelijks zonnepanelen! Zon onder is hier even na 20.00u. (8pm).

Verder opmerkelijk: de plasticzakkencultuur. Er wordt echt niet gekeken op een plastic zak of 10 bij de supermarkt. En bij de patat kregen we eergisteren 26 zakjes ketchup (niet gejokt), waar twee hadden volstaan. Ontbijt doen we meestal zelf, in onze motelkamer. Avondeten zoeken we iets voor, of we doen wat eenvoudigs in onze kamer met de microwave. Het is meer dorst dan trek dat we hebben, al dwingen we onszelf te eten… Maar er gaat per persoon zo’n zes liter vocht naar binnen per dag. En uitplassen… nauwelijks.

Tot slot: opmerkelijke diersoorten voor ons westerse polderlingen: schitterende gele vlinders, allerlei soorten kraanvogels, ibissen. Een paar slangen en alligators aan de rand van de weg, niet meer enorm levend. En een schildpad die bezig was hetzelfde einde mee te maken proberend een zesbaansweg over te steken. Kon nog net door een attente automobiliste worden gered.Vandaag hebben we voor ’t eerst best even moeten klimmen en pittig ook, de eerste dagen waren vlak.

We liggen vooralsnog mooi op schema. Florida hebben we al bijna van kust naar kust gedaan. Tot over twee à drie dagen!

Dit bericht is geplaatst in USA23. Bookmark de permalink.

5 reacties op USA 23.4 – DWARS DOOR FLORIDA

 1. heleen jambroes schreef:

  een keurig daggemiddelde remco en johan! en al die exotische dieren: een mooie’ervaring! succes verder!

 2. Jeanet Du pont schreef:

  Johan, bij ons ben je al jarig. van harte gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag. Maar dat gaat jullie zeker lukken. dikke kus.

 3. Janny schreef:

  Lieve Johan, allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een heel mooi en gezond nieuw levensjaar gewenst samen met Remco.
  Wat hebben jullie al veel meegemaakt de afgelopen week! En opnieuw beeldende verslagen over het deel van de wereld waar jullie nu doorheen fietsen. Ik zie het zo voor me en daar dragen natuurlijk ook de mooie foto’s aan bij.
  Liefs voor jullie allebei.

 4. Yvon Nijder schreef:

  Ha die Jo en Remco, weg uit het drukke Lakeland, langs Spanish Moss ( of zoals wij in Nederland zeggen : `dode wilgen`) Hoop voor jullie , dat de hitte aangenamer wordt .
  xxx YV

 5. Marlene Kamphuis schreef:

  hoi Remco en Johan.
  wat een leuke blog, en leuk dat ik jullie kan volgen. nog een hele fijne veilige reis.

  groetjes Marlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *