USA 23.3 – OKEECHOBEE

Zo. 6 aug. OKEECHOBEE (FLORIDA) km stand 199

Zo, de eerste twee fietsdagen zitten erop. Zonder al te veel problemen trappen we rustig de pedalen rond in de eerste state Florida. De planning is elke dag zo’n 87km te doen en daar hebben we ons vandaag, dag 2, keurig aan gehouden. Gisteren, de startdag, meteen maar stevig begonnen met 113km. Miami-uit viel reuze mee, al belandden we nog wel een tijdje op de vluchtstrook van een zesbaansweg, maar dat schijnt hier niet zo’n probleem te zijn. Het Amerikaanse autoverkeer is tot dusverre bijzonder aardig voor ons fietsers. Of dat nu een mate van vriendelijkheid of verwondering is, laten we even in het midden. We hebben al diverse verraste gelaatsuitdrukkingen mogen begroeten toen we antwoord gaven op de vraag waar we eigenlijk naartoe willen op die tweewielers.

De eerste dag ging door de Everglades, een natuurgebied met moeras, veen en alligators. Daar hebben we op de lange, lange, saaie, saaie weg er dwars doorheen geen last van gehad. De tweede dag, rond Lake Okeechobee, was gelukkig een stuk afwisselender. X-files liefhebbers van uit de jaren 90 zullen zich dit meer nog kunnen herinneren. Mulder en Scully waren er nog wel eens op zoek naar buitenaards bestaan. Maar net zoals wij Crocketts en Tubbs tevergeefs gezocht hebben in Miami, dropen M&S nog al eens af in dit gebied.

Veel gefietst wordt er niet in deze omgeving. Wij zijn een opvallende verschijning in dit meltingpot-gebied. We worden geregeld verbaasd nagestaard. Ook enigszins logisch gezien de weersomstandigheden. Een groot deel van de dag is het ruim 30 graden met een vochtigheidsgraad van zo’n 90%. Tropisch klimaat. Flink zweten. Niet echt optimaal fietsweer, maar we zetten dapper door. Aan het eind van de middag vindt de atmosfeer het wel welletjes en je kunt er de klok gelijk op zetten dat het in de namiddag stevig gaat regenen en/of onweren. Dat hebben we nu elke dag meegemaakt, maar zo’n regenbui is kortstondig en werkt heel verfrissend.

De eerste week zullen we deze omstandigheden blijven meemaken, we zijn voorlopig nog in Florida, the Sunny State. Over een dag of twee, drie meer van onze belevenissen op deze site.

Dit bericht is geplaatst in USA23. Bookmark de permalink.

3 reacties op USA 23.3 – OKEECHOBEE

 1. heleen jambroes schreef:

  fijn dat deelkaartje erbij!
  hoewel jullie de everglades als saai ervaren komt t gebied best intrigerend voor…..
  het zwembad zal wel een heerlijke afsluiting van de dag zijn geweest!

 2. Oomah schreef:

  Leuk hoor om jullie zo weer bij te houden. Dapper met die warmte. Petje af! Voor jullie op lijkt me. 🙂 Groetjes, goede voortzetting. Oo

 3. Peter en Annemieke schreef:

  zo zeg, jullie hebben er al heel wat kilometertjes opzitten. Knap hoor met deze temperaturen en de hoge luchtvochtigheid. Dat is wel even wat anders dan een rondje Finland, Zweden, Noordkaap en Noorwegen. We nemen ons petje voor jullie af. Leuk om jullie reis zo mee te kunnen beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *