USA 23.1 – WELCOME TO MIAMI!

MIAMI, do.3 augustus 2023

We zijn in Amerika! En dat had nogal wat voeten in de aarde.De dag van gisteren…; vroeg vertrokken en door Taxi Zwart naar Schiphol gebracht. Fietsen keurig verpakt in stevige kartonnen dozen. Bagage in flightbags. Op Schiphol aardig vlot door de douane, fietsen en bagage afgegeven. Ruim de tijd voor ochtendkoffie en -thee, al belooft de rij wachtenden voor de Starbucks niet veel goeds voor de rest van de dag. Naar Miami, de startplaats van onze fietsreis over twee dagen, in twee etappes. Eerst naar New York, acht uur vliegen. Aldaar topdrukte in de aankomsthal, a la Schiphol op hoogtijdagen.

Enorm lange wachtrijen op New York JFK. Eerst de douane en later voor de overstap naar Miami. We kwamen er bij toeval achter dat we zélf de bagage en fietsen moesten ophalen en opnieuw moesten inchecken. De ervaring is dat de vliegtuigmaatschappij doorgaans de transfer verzorgt, nu dus niet… Bijna drie uur overstaptijd leek ruim voldoende maar door al het gedoe bijna vlucht twee, New York naar Miami, gemist. Het lukt ons op het nippertje in te checken.

Twee uur nog door naar Miami. Ook op Miami International Airport lang moeten wachten. Bagage hadden we snel, maar de fietsen niet. Waren er wel, bleek hij navraag. Maar werden maar niet geleverd. Uiteindelijk met een taxibus naar ons hotel hier. Alle spullen de kamer van het Holiday Inn in, nog wat gegeten en rond 21.45u Amerikaanse tijd gaan slapen. Zo’n 21 uur reizen, wachten en haasten. Flink verreisd. Maar zoals altijd kwam alles weer op z’n pootjes terecht. Vandaag relaxen en de fietsen weer in elkaar zetten. Over twee dagen beginnen Remco en ik te fietsen.

Dit bericht is geplaatst in USA23. Bookmark de permalink.

7 reacties op USA 23.1 – WELCOME TO MIAMI!

 1. Ankie schreef:

  Fijn dat jullie goed aangekomen zijn en ondanks alles de tweede vlucht toch nog gehaald hebben. Geniet van Miami en de relatieve rust, nu jullie benen nog even niet in de trapstand zitten😉

 2. Anke schreef:

  Hoi Johan en Remco,
  Ik hoorde vandaag van Herma dat jullie in de V.S. fietsen. Geweldig. Ik ga jullie weer volgen en als jullie weer terug zijn, de verhalen ‘ live’ horen. Lievegroet, Anke

 3. Letty schreef:

  Wat een avontuur weer! Natuurlijk volg ik jullie belevenissen weer! Liefs, Letty

 4. Letty schreef:

  Wat een avontuur weer! Uiteraard ga ik jullie weer volgen. Veel plezier en veel veilige kilometers! Liefs, Letty

 5. Peter en Annemieke schreef:

  Hoi Johan en Remco, het begon al goed dus, jullie VS avontuur. Fijn dat het allemaal goed gekomen is. Veel plezier en succes bij de rest van de reis. Wij blijven jullie volgen en horen later weer hoe het allemaal geweest is. Groeten Annemieke en Peter.

 6. Janny schreef:

  Gelukkig kan de fietsreis nu beginnen.
  Allebei heel veel fietsplezier en mooie momenten gewenst!
  En bedankt voor de blije foto van jullie vanuit Miami.

 7. stacy brooks schreef:

  Hi Johan and Remco so very glad i got to meet the two of u when u stayed at our hotel. Excited to wtch ur journey. I pray for safe travels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *