Mississippi River & Arkansas in

MONTICELLO (Arkansas), za 2 september, km teller: 1616

Even snel een update na de waterval van donderdag. De restanten van Harvey zijn weer net zo snel overgewaaid als ze kwamen. Gisteren –vrijdag- en vandaag heeft het weer zich weer voorbeeldig hersteld. Rond de 28 graden, bijna geen wind en volop zon. Nog altijd wel die hoge luchtvochtigheid, die is vaak boven de 90%.

Het weer is dus weer ok en ik heb al fietsend de volgende State bereikt: Arkansas  [Ar-kun-saw]. De ‘grens’  tussen de staten Missisippi en Arkansas ligt bij de rivier de Mississippi. Die rivier wilde ik eigenlijk oversteken met zo’n ouderwetse veerpont, maar die varen in de verste verte hier niet.
Dus dan de grote brug, vlakbij Greenville. Heerlijk lange aanloop, niet steil . Die de rivier in twee, drie delen oversteekt. De naam van de rivier komt van het inheemse woord Messipi, dat ‘ groot water ‘ betekent. En groot en breed is-ie!

Weer een mijlpaal bijgeschreven voor me, het oversteken van deze bijna-langste rivier van Noord-Amerika. Een mijpaal net zoals het bereiken van de Noordkaap, of de top van een Alpencol, of het uiteinde van een Iers schiereiland.

Nu dus inmiddels in Arkansas, waar in het westen langzamerhand de bergen in het zicht gaan komen. Tot nu toe is het grotendeels vlak geweest (zeker deze Mississippidelta), soms ook met best wel lange en opeenvolgende hellingen. Maar écht landschappelijk super mooi, nee, dat nog niet. Zeker, ik rijd in een voor mij volkomen onbekend gebied en dat vormt weer een verrijking van mijn levenservaring. Toch zie ik uit naar het veel fraaiere gedeelte van dit land, als de hoogtemeters gaan toenemen.

Met name een staat als Mississippi heeft me toch wel een andere kijk op ‘The American Dream’ gegeven. Veel armoede, hoge werkloosheid. Jongeren zonder toekomstperspectief, zoals het mij overkwam. Deprimerend, neerslachtig. Hier zal Trump niet al te veel kiezers hebben gescoord. 

Arkansas begon gisteren in ieder geval fantastisch.
Nog maar net de rivier over en ik belandde in een enorm leuk cafeteria (nog nauwelijks gehad tot nu toe) en een fraai groot en nieuw Visitors Centrum, waar ik allerlei nuttige info over Arkansas kreeg. Ook een dergelijk toeristeninfocentrum had ik nog maar 1x eerder gehad, na lang zoeken overigens.

Tot zover weer. Binnenkort een rustdag, waarschijnlijk in Hot Springs. De naam zegt ‘t al, even lekker ontspannen daar!

NB  Ook (zelfs..) in dit technisch hoog ontwikkelde land (hum…) is het niet gegeven om overal redelijk werkende computersystemen te hebben. Uploaden gaat ver-schrik-ke-lijk traag…
Meer foto’s later!

De route tot nu toe.
Volg de donkere lijn over de gele markeerstift

 

Dit bericht is geplaatst in Wereldreis2: USA. Bookmark de permalink.

9 reacties op Mississippi River & Arkansas in

 1. Anna-Paulien schreef:

  Ha Johan
  Wat een kilometers maak jij zeg!
  Geweldig om zo staat na staat te doorkruisen. En kicken om de Mississippi over te steken. Fijn dat de orkaan jou niet omver heeft geblazen en dat het wat minder heet is.
  Keep on going!
  Groeten uit Passa della Futa tussen Bologna en Florence in
  Ciao AP

 2. Remco schreef:

  Ziet er weer op en top uit , zo beleven we het allemaal een beetje mee .

 3. OO schreef:

  Duidelijk verwoord weer.. en doen Amerikanen ook niet meer op de mobiel dan met computers? In elk geval weer prima gelukt het er zo mooi op te krijgen. Complimenten hoor! 🙂

 4. John Visser schreef:

  Just keep on truckin’ johan

 5. jeanet du Pont schreef:

  wat heerlijk om jou verhalen te lezen. zo reizen we allemaal een beetje met jou mee.
  heel veel plezier en tot de volgende up date.

  dikke knuffel van ons.

 6. Leonie schreef:

  Ha die Johan,

  Heerlijk om die verhalen van jou belevenissen in het grote Amerika te lezen.
  Stiekem kijk ik elke dag wel , om te kijken of je wat geschreven hebt.

  Fijn dat het goed gaat en strakjes lkkr genieten in een hotspring😉..

  Groetjes van ons…..

 7. Ankie Walhout schreef:

  1616 km. Woh!! Jaap vroeg of je haast hebt? Maar volgens mij lig je nog goed op schema.:) GA zo door.

 8. Anke Elve schreef:

  Hoi Johan,
  over politiek valt vast nog heel veel te zeggen. Het schijnt dat ook veel mensen zonder toekomstperspectief op Trump hebben gestemd. Spreek je daar ook met mensen over of is dat een te precair iets? Evengoed heel veel te beleven in dat enorme land!

 9. Danne schreef:

  Hoi Johan, ik heb het even opgezocht via Google maar Trump heeft in Mississippi de meeste stemmen gehaald bij de verkiezingen van 2016. Niet te geloven toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *