MI – SSI – SSI – PPI

LEXINGON (Mississippi), donderdag 31 augustus, 1400 km so far

Even tussendoor uit de regen, in de droge bibliotheek van dit plaatsje Lexington.
De verbinding is slecht, ik kan geen foto’s bij het verslag zetten -of toch wel gelukt??- en moet nu voor de tweede keer de tekst plaatsen

Maar goed, na Florida, Georgia en Alabama de vierde State: Mississippi.
En net zoals mijn toenmalige juffrouw Zwarekant op de Jan Ligthart basisschool de rekentafels erin heeft gekregen bij haar tienjarige pupillen, heeft ze ons de spelling van deze staat om nooit meer te vergeten bijgebracht:
Mi – ssi – ssi – ppi. De staat, en de gelijknamige rivier. Die ik morgen hoop te bereiken

Het weer is inmiddels omgeslagen als gevolg van Harvey, de Hurricane die verderop in Houston, Texas zo heeft toegeslagen.

De enorm hete dagen zijn de laatste paar dagen vervangen door aangenaam koele (rond de 24 graden). Wel nog steeds die enorm hoge vochtigheidsgraad. 

Bewolkt. En sinds gisterenavond is het stevig aan het regenen.
Vandaag is mijn eerste regendag en Harvey heeft zo te merken nog wel wat over voor Mississippi.

Ik stop nu met het verslag, Fiets staat te wachten en ik krijg gewoon niet alles op de site zoals ik dat wil en zoals dat kan. Ik wil nog 50 kilometer doorfietsen en dat wil ik veilig doen ook. Ik zie het verkeer wel in de regen, maar de autobestuurders moeten mij natuurlijk ook kunnen zien. Het verkeer, voornamelijk het bomentransport dat van hier naar daar en weer terug, dat zoveel bomen vervoert dat ik allang gestopt ben met tellen hoeveel van die vrachtwagens ik inmiddels heb zien passeren of zien tegemoetkomen.

NB  Hot of the needle:  zojuist aangekomen in desperaat Belzoni na 107 heftige en bijzonder natte kilometers. Vanmiddag nam de wind ook nog eens fors in kracht toe. Thanks Harvey. Maar er zijn mensen genoeg die meer geleden hebben onder jou dan ik. 

Groeten vanuit hier!

Dit bericht is geplaatst in Wereldreis2: USA. Bookmark de permalink.

2 reacties op MI – SSI – SSI – PPI

  1. OO schreef:

    … Dappere trapper hoor! Hou je taai and be carefull!

  2. Janny Hendriks schreef:

    Mooie verslagen, Johan en je blijft een meester in meerdere opzichten: naast een enthousiast verslag ook allerlei weetjes over geschiedenis, films, muziek en landschap. Heel leuk om te lezen! Ook fijn dat je tot nu toe alleen aardige Amerikanen hebt ontmoet en ons een andere kant laat zien van een land dat door Trump voortdurend zo negatief in het nieuws komt. Tenslotte, ik kan het niet laten ;), pas goed op jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *