California

PASO ROBLES (California), woe 1 november. Kilometerstand: 5328

Eigenlijk heb ik mijn eerste reisdoel -de USA fietsen van kust naar kust- bereikt…. Gisteren stapte ik de Grote of Pacific Oceaan in. Half augustus was ik nog gaan zwemmen aan de oostkust, nu ben ik aan de westkust beland. Morro Bay, in California.

Ik ben inmiddels een week aan het fietsen in California en dat is niet de makkelijkste state om in rond te rijden. Veel heuvels en bergen en de hellingen zijn anders dan bijvoorbeeld in de Rocky Mountains. Daar zijn de bergen weliswaar hoger, maar de hellingen langer. Dus minder steil. Hier in California is ’t best wel even flink klimmen en veel hoogtemeters maken.

Ondanks dat ik de westkust bereikt heb, is mijn reis in de USA nog niet ten einde. Het einddoel is San Francisco. Op 11 november vlieg ik vanaf daar naar Zuid-Amerika. Mijn hotel in San Francisco verwacht me eerder, op 8 november. Ik heb dus nog een week om daar te komen. En dat moet gaan lukken. Gisteren verscheen San Francisco voor het eerst op de borden: Nog 250 miles, zo’n 400 kilometer.

Die laatste 400 kilometers wilde ik eigenlijk Highway #1 volgen. Dat is de kustweg langs de Pacific Ocean die ik in noordelijke richting wilde fietsen. Dat plan moet ik bijstellen. In februari is er een flinke aardverschuiving geweest die Highway #1 over een lengte van 15 kilometer heeft verwoest. Ook een brug moest eraan geloven. De brug is inmiddels hersteld, maar de opruimwerkzaamheden zijn nog in volle gang. Gevolg: Highway#1 is een flink stuk voor alle verkeer afgesloten. En ook voor fietsers verboden. Boete als je ’t toch zou willen wagen is 2500$. Voor dat geld rijd ik liever even een stukje om. En dat is precies wat ik vandaag heb gedaan en morgen weer ga doen. Na de omweg kan ik toch nog een stuk van de kustweg nemen.

Het weer is nog steeds dik in orde, al is het wel een stuk frisser geworden. Ook hier is het begin november en de extreem hoge temperaturen van de laatste week zijn nu ook verleden tijd. Nu rond de 19 graden en dat is natuurlijk nog steeds een uiterst aangename temperatuur om in rond te rijden.
’s Avonds koelt het behoorlijk af waardoor ik overnachten in de tent alleen nog in noodgevallen doe.
Meestal overnacht ik in een motel. Of, zoals vandaag, bij een WarmShowers gezin. Een soort bed & breakfast voor wereldfietsers. Ook eergisteren heb ik bij particulieren overnacht. Die dag was recorddag wat hoogtemeters (meer dan 1700) en fietstijd (7-en-een-half uur) betreft. Ik haalde ’t geeneens voor het donker en moest onder begeleiding van de auto van de gastheer, met groit licht aan, naar zijn woning worden begeleid…
Overnachten bij particulieren is super, ik leer in korte tijd op een fantastische manier “de” Amerikaanse medemens kennen. En, zoals eerder gezegd, die is bijzonder aardig.

Nog een kleine week fietsen in de USA…. Let’s go to San Francisco!

Dit bericht is geplaatst in Wereldreis2: USA. Bookmark de permalink.

10 reacties op California

 1. OO schreef:

  Leuk meegenieten zo!

  Let’s go to San Francisco, be sure to wear the flowers in your hair..
  Je kan je helm versieren met het bereiken van je doel, Deel I. 🙂

  Proficiat!!

 2. Suus schreef:

  En dat nummer is van de Flower Pot Men…….1967 ! Succes met de laatste etappe !

 3. Ankie Walhout schreef:

  Oh, wat gaaf allemaal Johan, succes en veel plezier met de laatste etappe.

 4. John Visser schreef:

  YOU’RE SMOKING MAN —–HIT IT HARD—

 5. Heleen schreef:

  Fantastisch johan! Grappig wij kijken nu net film over aardverschuivingen in california! San andrea dacht ik!

 6. Anna-Paulien schreef:

  Lekker bezig Johan. En wat zie je veel fantastische landschappen.
  Nu op naar San Francisco. Doe de groeten aan de zeeleeuwen!

 7. Anneke en Hans schreef:

  Weer inspirerende verhalen. Veel plezier.

 8. Leonie schreef:

  Toppertje!!! West Coast!!!…
  nog even genieten van het Amerikaanse leven… zeker in San Francisco.. mooie wereld stad …

 9. wim en yvon schreef:

  ” If you `re going to San Francisco …..with flowers in you hair…” (Scott McKenzie)
  Wim speelt het nummer nu af. Haha, van alle plaatsen waar jij heen ging/gaat bestaat er wel een muzieknr. Als het goed is , zit je nu in je hotel !
  Even relaxen hè , na al je geklim ( California) en geploeter (door de woestijn) en al die
  indrukken !!!!! Genieten nog steeds van je verhalen en de foto`s . xxx Wim en Yvon.

 10. Mark schreef:

  Johan!!!

  Erg leuk om te lezen en wat een geweldige foto’s!
  Veel fiets plezier groetjes Mark van Zelst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *