Bienvenido a Chile!

SANTIAGO, Chili, ma 13 nov. Kilometerstand onveranderd 5746.

Op zaterdag 11 november eindigde mijn USAvontuur. Een korte vlucht van San Francisco naar Los Angeles, gevolgd door eentje van 11,5 uur naar Santiago de Chili. Tussenstop nog in Lima, Peru.

Gisteren, zondag 12, landde ik om 14.30 uur op Arturo Merino Benitez. Dat is, voor alle duidelijkheid de internationale luchthaven hier. Zowel inchecken als door beide douanes en de Chileense immigratiedienst ging vlot. Fietsdoos paste als gewoonlijk niet op de scanband. Dat werd opgelost door met Zaklamp van de mobiel in de doos te schijnen. Zijn er kandidaat-drugssmokkelaars onder u, tip van een ervaren wereldfietser: u reize dan met een fietsdoos. Succes verzekerd.
Taxibus naar het hotel hartje Santiago.

Het hotel blijkt een appartementengebouw te zijn waar een hotelier kamers in verhuurd. Basic, maar netjes en schoon en dat vind ik het voornaamste. Ook een eigen keuken erbij en dat is ook wel eens leuk, je eigen pasta bereiden.

Fiets heeft de vlucht prima doorstaan, dankzij de anderhalve fietsdoos die ik in een bicycleshop in San Francisco had bemachtigd. In mijn kamer van het appartement alles de tassen uit en rond half 10 ’s avonds t bed in. Beetje jetlag en 5 uur tijdverschil incluis.

Vandaag Santiago in. Grote stad met oud en nieuw gedeelte. Het oude doet, niet verwonderlijk gezien de historie van Chili, Spaans aan. Veel overheidsgebouwen, plaza’s, paleizen.
Het nieuwe, oostelijke deel van de stad, Costanera, veel mooie hoogbouw. Bustour genomen, uitzichtpunt boven op heuvel die 300 meter boven de stad uittorent. Boodschappen gedaan. Even wennen aan  die grote bedragen in Chileense Peso’s. Als leek zou ik zeggen, iedereen en overal drie nullen van af. Simpel. Leek, he.

De stad telt, voorsteden meegerekend, zo’n 7 miljoen mensen en oogt schoon en netjes. Veel geveeg en geboen. Veel carabiniari op straat. Het homeless volk is in San Francisco achtergebleven??  Anders knap verstopt; 20% van het Chileense volk is arm en nog eens 5% zit ònder die armoedegrens.

Ik blijf hier in ieder geval nog één dag (morgen een busexcursie de Andes in), misschien twee. Ik merk dat de fiets benen alweer wat gaan kriebelen….

Dit bericht is geplaatst in Wereldreis2: Chili/Argentinië. Bookmark de permalink.

3 reacties op Bienvenido a Chile!

 1. Hans schreef:

  Succes met het vervolg.

 2. Ankie Walhout schreef:

  Blijft leuk om je te volgen en alles te lezen. Succes in Zuid Amerika.
  Ik kijk vol spanning uit naar de foto’s.

 3. OO schreef:

  Top gegaan met Fiets en spullen. Goede voortzetting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *