Frankrijk 2020: Elzas, Vogezen, Jura en mondkapjes

RETOURTJE LYON

Zomer 2020: Covid, corona, besmettingshaarden … Welke pandemie dan ook, gefietst moet er worden. Om in geval van nood toch weer een beetje snel thuis te kunnen zijn, is de keuze van mijn fietsvakantie dit jaar gevallen op het noordoosten en oosten van Frankrijk.

Een land waar ik diverse keren in heb gefietst, dat ik tweemaal heb doorkruist van zuid naar noord. Maar waar ik vreemd genoeg nog nooit een hele fietsvakantie in heb ondernomen.
Dit jaar dus wel. De auto is gestald in de buurt van Karlsruhe in Zuid-Duitsland. Van daaruit doe ik een route tot Lyon en weer terug.

Lac de Vouglans
ROUTE FRANKRIJK 2020

Route: Van de Elzas (Alsac) en Lotharingen (Lorraine) door de Vogezen (Vosges) naar de Franse Jura. Gebied waar ik lang geleden al eens geweest ben en daar zelfs al enkele racefietskilo- en hoogtemeters heb gemaakt. Mais, c’est longtemps … De tijd van le petit prince et papa fume un pipe. Onderweg een aantal cols tussen de 500 en 1400 meter hoogte. Col du Donon, Ballon d’Alsac. Verder, langs de Doubs. Arbois, Poligny. De Jura in. Herinneringen opdoen bij het Lac de Chalain. Langs de Ain in zuidelijke richting. Prachtig, de Gorges d’Ain! Verste punt is Lyon.
Van daaruit weer terug in noordelijke richting. Mâcon, Lons-le-Saunier, Pontarlier, een stukje Zwitserland -geen mondkapje te bekennen…-, La-Chaux-de-Fonds. Terug in de Vogezen. Nog één hoge col, de Grand Ballon. Het plafond van deze reis met z’n 1340 meter de lucht in. Met z’n 25 kilometer een lange klim, korte afdaling in ’t midden en verder gestaag 6 a 7% omhoog. Daarna Terug de Elzas in. Colmar. Fraaie vakwerkhuizen in allerlei kleuren. Langs weer een sluisjeskanaal naar Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas. Mooi. De reis eindigt op 5 augustus, bijna 1500 km gedaan.

De foto’s staan op deze site, klik rechtsboven in de zwarte menubalk.
Hieronder ook een diavoorstelling van de foto’s.


Dit bericht is geplaatst in Frankrijk & Italië. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *