Fietsvakantie in Italië

Afgelopen zomer (juli/augustus 2019) ben ik aan het vakantiefietsen in Italië geweest. De foto’s van deze reis kun je vinden door hierboven (de zwarte balk) te klikken op “Alpen” en dan “Foto’s Italië 2019”. Veel kijkplezier!

Langs het Gardameer

De route die ik heb gedaan, begon in het zuiden van Duitsland (omgeving München). Vervolgens via de Achenpas (Achenkirch, Achensee) naar Oostenrijk, door het Inntal naar Innsbruck
Door de Alpen over de Brennerpas, uitgekomen in Sud-Tirol (Alto Adige), waar de spreektaal nog steeds de ‘moedertaal’, Duits, is.

Via steden als Sterzing (Vipiteno), Bozen (Bolzano) en Trento naar het Gardameer. Vanaf Trento écht Italiaans luisteren en (proberen te) praten. Door nostalgische plaatsen als Garda, Bardolino en Lazise. Verder naar het zuiden door de Povlakte. Ferrara, Ravenna. De hoogte weer in naar de oudste republiek ter wereld San Marino. Ondanks de 20 kilometer die ik daar reed, is het inmiddels land nummer 42 waar ik gefietst heb. Vrienden bezocht in de buurt van Ancona en van daaruit dwars door de Apennijnen en via Umbrië in Toscane uitgekomen. Prachtige steden Arezzo en Florence bezocht. De beroemde scheve toren van Pisa. Vanuit La Spezia een bootexcursie naar de bijzonder pittoreske (en toeristische…) dorpjes van de Cinque Terre.

Vanaf daar de terugweg. Eerst een laatste en stevige klim door de Apennijnen en via Parma weer op weg naar (de andere kant van) het Gardameer. Daar nog even flink noodweer (’s avonds) meegemaakt. Vanaf het Gardameer verder naar het noorden. De Brennerpas nu van de andere kant en dan via Innsbruck en Kufstein, langs de Inn, terug naar het zuiden van Duitsland waar de auto stond. In totaal 2000 warme en niet altijd even eenvoudige fietskilometers. Maar per saldo: Bijzonder geslaagd. Geen fietsmalheur!

Florence

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk & Italië. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *