Barcelona

BARCELONA, zaterdag 7 april 2018. Kilometerstand 13415 (USA 5746, Chili/Argentinië 6543, Europa 1126).

Valencia was een prachtige stad om in te verblijven. Vooral de futuristische creaties in het nieuwe gedeelte van de stad hebben indruk op me gemaakt. Ronduit prachtig!

Na Valencia ging het een kleine 400 kilometer verder in noordoostelijke richting naar de volgende toeristentrekker: Barcelona. Hoofdstad van de autonome regio Catalonia. Nogal in het nieuws de laatste tijd en dat is een understatement. De Catalaanse vlaggen (rood/geel met witte ster in blauwe driehoek) zijn aanwezig, maar met niet zo veel als bijvoorbeeld de pompeblêden in Friesland. De gele strik -symbool van de gewenste onafhankelijkheid- zie ik daarentegen geregeld op kleding of in de vorm van graffiti in het straatbeeld.

Het fietst de laatste dagen prima. De wind was hooguit windkracht 3 en de temperatuur zit zo rond de 18 graden. Veel zon. Prima fietsweer. Het wegdek is dik in orde en het verkeer in Spanje is overduidelijk veel meer op fietsers ingesteld dan dat in Zuid-Amerika.

Ik volg de kustroute. Die is voor helft van de tijd vlak en gaat dan door allerlei badplaatsen aan de Costa Doreado; Benicasim, een erg leuk Sant Carles de la Rapita, verrassend Sitges en het jongerenpakhuis Salou.

Waar de weg de kustplaatsen verlaat, duikt-ie de berghelling in. Niet hoog, niet steil, maar wel genoeg voor fraaie panorama’s en voor voldoende hoogtemeters. Zo was het laatste stuk naar Barcelona een prachtig bochtig, klimmend en dalend stuk. Heel smal, maar het autoverkeer stelde zich zeer gedisciplineerd op naar de fietsers en de vele wielrenners op deze route. Chapeau!

Daar viel alvast een woordje Frans en dat zal over een week de voertaal worden in plaats van het Spaans dat me nu al vijf maanden triggert. Eerst nog even een paar dagen rondkijken in dit grote en drukke Barcelona. Genoeg te beleven: De nog immer in de steigers staande Sagrada Familia, de Torre Agbar, het paleis Montjuic, de kathedraal, het havengebied. En een bezoek aan de plaatselijke FC. Ik wilde eigenlijk een rondleiding in het stadion boeken, maar het bleek dat Barca dit weekend thuis speelt. Dan maar meteen de wedstrijd bezoeken. Nu ik er toch ben.

Maandag weer verder met de fietsreis. Ik lig nog altijd goed op schema en dat houdt in dat de laatste maand van mijn reis nu ingaat (snik – maar thuiskomen zal toch een keer gebeuren…).

 

 

Dit bericht is geplaatst in Deel 3: Europa. Bookmark de permalink.

4 reacties op Barcelona

 1. Rob Heijmans schreef:

  Johan,

  De draad weer opgepakt. Heb een kleine achterstand in lezen. Dat haal ik wel weer in. Las net van Valencia. Mooi park om door heen te fietsen. Ik vond het een mooie stad. Overzichtelijk. lekker eten enz. Het schiet al op de reis. De laatste tocht is een makkie…. Welke route door Frankrijk neem je? Ben ik wel benieud naar maar gaan we volgen. Zal wel weer wennen zijn om in het Hollandse dagelijkse ritme te moeten. Maar ook lekker lijkt me. Zie er naar uit om je weer te zien en te spreken. Met mij alles goed. Ben volledig hersteld en volop in de running.

  Groet

  Rob

 2. OO schreef:

  … je bent er bijna…

 3. Beatrix Verveer schreef:

  Beste Johan,
  Wat een mooie stad is Barcelona Wij zijn er nooit geweest. Ik weet van mijn zus dat ze van haar tasje beroofd werd in deze stad.Leuk dat we je weer snel zien met een bruine kop en een grijze lok.We kijken uit naar nog meer verhalen en foto’s
  gr Beatrix

 4. wim en yvon schreef:

  Ha die Jo,
  Dat futuristische gebouw in de Turia (Valencia) is prachtig!!! Het lijkt net , of er een enorme walvis uit het water omhoog komt…
  En dan die foto van Benidorm , met z`n honderden flats …deed me denken aan 1976 , toen ik met m`n ouders in de kerstvakantie daar vertoefde. Het appartement waar we voor geboekt hadden, moest nog gebouwd worden …1 zandvlakte …daarom werden we in een hotel gedumpt. (Tóen al hoge flats) We zaten op 14 hoog en….3x raden …de lift was stuk. Verder kan ik me er niets meer van herinneren.
  Wat gaaf, dat je bij Barca bent geweest. Toch wel 1 van de beste clubs ter wereld,hoor.
  Daar is het Nederlands voetbal een lachertje bij.
  De lente is aangebroken . Je zult vaker gaan merken, dat de kou nog in de lucht hangt.
  Lekker warm is het nog lang niet. Af en toe een paar uurtjes.
  Geniet van Frankrijk !!!! Denk aan je rustpauzes. Liefs, ook van Wim. xx Yvon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *