Frankrijk 2020: Elzas, Vogezen, Jura en mondkapjes

RETOURTJE LYON

Zomer 2020: Covid, corona, besmettingshaarden … Welke pandemie dan ook, gefietst moet er worden. Om in geval van nood toch weer een beetje snel thuis te kunnen zijn, is de keuze van mijn fietsvakantie dit jaar gevallen op het noordoosten en oosten van Frankrijk.

Een land waar ik diverse keren in heb gefietst, dat ik tweemaal heb doorkruist van zuid naar noord. Maar waar ik vreemd genoeg nog nooit een hele fietsvakantie in heb ondernomen.
Dit jaar dus wel. De auto is gestald in de buurt van Karlsruhe in Zuid-Duitsland. Van daaruit doe ik een route die ik alleen tot Lyon heb voorbereid. Daarna zie ik wel hoe ik weer terugkom aan de andere dan de Franse kant van de Rijn.

lac de vouglans

Route grofweg (kaartje volgt nog):
Van de Elzas (Alsac) en Lotharingen (Lorraine) door de Vogezen (Vosges) naar de Franse Jura. Gebied waar ik lang geleden al eens geweest ben en daar zelfs al enkele racefietskilo- en hoogtemeters heb gemaakt. Mais, c’est longtemps … De tijd van le petit prince et papa fume un pipe. Eindpunt is Lyon en van daaruit weer een route retour.
De fietservaringen plaats ik hier later. De foto’s staan op deze site, klik rechtsboven in de zwarte menubalk.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *