Fietsvakantie in Italië

Afgelopen zomer (juli/augustus 2019) ben ik aan het vakantiefietsen in Italië geweest. De foto’s van deze reis kun je vinden door hierboven (de zwarte balk) te klikken op “Alpen” en dan “Foto’s Italië 2019”. Veel kijkplezier!

Langs het Gardameer

De route die ik heb gedaan, begon in het zuiden van Duitsland (omgeving München). Vervolgens via de Achenpas (Achenkirch, Achensee) naar Oostenrijk, door het Inntal naar Innsbruck
Door de Alpen over de Brennerpas, uitgekomen in Sud-Tirol (Alto Adige), waar de spreektaal nog steeds de ‘moedertaal’, Duits, is.

Via steden als Sterzing (Vipiteno), Bozen (Bolzano) en Trento naar het Gardameer. Vanaf Trento écht Italiaans luisteren en (proberen te) praten. Door nostalgische plaatsen als Garda, Bardolino en Lazise. Verder naar het zuiden door de Povlakte. Ferrara, Ravenna. De hoogte weer in naar de oudste republiek ter wereld San Marino. Ondanks de 20 kilometer die ik daar reed, is het inmiddels land nummer 42 waar ik gefietst heb. Vrienden bezocht in de buurt van Ancona en van daaruit dwars door de Apennijnen en via Umbrië in Toscane uitgekomen. Prachtige steden Arezzo en Florence bezocht. De beroemde scheve toren van Pisa. Vanuit La Spezia een bootexcursie naar de bijzonder pittoreske (en toeristische…) dorpjes van de Cinque Terre.

Vanaf daar de terugweg. Eerst een laatste en stevige klim door de Apennijnen en via Parma weer op weg naar (de andere kant van) het Gardameer. Daar nog even flink noodweer (‘s avonds) meegemaakt. Vanaf het Gardameer verder naar het noorden. De Brennerpas nu van de andere kant en dan via Innsbruck en Kufstein, langs de Inn, terug naar het zuiden van Duitsland waar de auto stond. In totaal 2000 warme en niet altijd even eenvoudige fietskilometers. Maar per saldo: Bijzonder geslaagd. Geen fietsmalheur!

Florence

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Fietsvakantie in Italië

 1. Janny schreef:

  Dag lieve Johan, ik weet niet of je inmiddels al weer thuis bent, maar ook op deze manier van harte geluk gewenst met je 61e verjaardag. Geweldig wat jij als “senior” 😉 allemaal onderneemt! Nog fijne vakantiedagen gewenst en alle goeds voor dit nieuwe levensjaar.

  Lieve groet,
  Janny

 2. Ankie schreef:

  Mooi Johan. Ik sta even bovenop een berg je in de Eifel om mijn post door te nemen (geen verbinding in ons giga huis ergens in de Eifel😀) Jaap en Leonhard lopen verder, dus ik ga weer afdalen.

 3. Oo schreef:

  Leuk om te lezen deze samenvatting van weer een mooie fietsreis. Nu nog eens van voor naar achteren de foto’s bekijken. Dank voor het leuke meebeleven. Oo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *